Bent u op zoek naar payroll bedrijf dat uw salarisadministratie of personeel uit handen kan nemen? Personeelsbeleid is mensenwerk. Juist daarom moet het zorgvuldig, effectief en netjes gebeuren. Laat de werkgeverstaken over aan een payroll bedrijf uit Coevorden. Het is belangrijk dat u zich kunt blijven richten op het ondernemen. Een payroller neemt de tijdrovende administratie en het juridische werkgeverschap uit handen. Payrollen is een efficiënte en flexibele oplossing voor werkgever, werknemer en zzp’er.
Hoe werkt onze website?
Overzicht van de informatie op deze pagina:
Wat is payroll?
Wanneer u een payrollorganisatie in Coevorden inschakelt draagt u uw personeelsbestand en loonadministratie over aan de payroller. Zij dragen zorg voor de loonbetalingen, het ziekteverzuim en de begeleiding ervan, alle zaken omtrent contracten en alle overige juridische zaken. De werkgever is verantwoordelijk voor de aansturing op de werkvloer.
Hoe werkt payroll in Coevorden?
Meer over kosten en tarieven
Een payroll constructie komt dus met bepaalde kosten en deze zijn grotendeels afhankelijk van het aantal mensen dat op de loonlijst van het payrollbedrijf komt te staan. Omdat de tarieven voor payrolling niet vast staan hanteert elke bedrijf een ander tarief. Het tarief wordt doorgaans altijd bepaald door een opslag op het bruto-uurloon. Er wordt gebruik gemaakt van een omrekenfactor om de hoogte van de opslag te berekenen. Meestal ligt dit tussen de 1,55 en 1,75 in. Bij ZZP verloning wordt vaak gerekend met een Fixed Fee.
Het is dus slim om te de verschillende tarieven per payroller uit Coevorden te vergelijken en uit te rekenen wat voor uw bedrijf wel en niet kan. Begin vandaag nog met vergelijken!
Voordelen van payrolling
Wanneer we het hebben over de voordelen van payroll gaat het vaak over de voordelen voor u als werkgever. Deze voordelen zijn:
- Gemak
- Werving en selectie personeel in eigen hand
- Beperking van de arbeidsrisico’s
- Flexibiliteit van contracten
- Personeelskosten helder in kaart
- Externe experts in personeelszaken
- Tijdbesparing
- In sommige gevallen een kostenbesparing
Door gebruik te maken van een payroll bedrijf uit Coevorden bent u verzekerd van uw eigen personeel. Maar dan zonder de bijbehorende risico’s en administratieve verplichtingen. De werknemer komt bij de payroller in dienst (op de payroll), dus zij zorgen voor het contractbeheer, salarisadministratie, premieafdrachten voor belastingen en sociale verzekeringen.
Ga voor een goedkoper, minder risicovol en flexibeler alternatief. Payrollen kan verschillend ingevuld worden. Omdat geen bedrijf hetzelfde is, is ons advies altijd toegeschreven naar uw specifieke situatie. Wees slim en vergelijk offertes zodat u goed inzicht krijgt in de kosten van payroll specialisten bij u in de buurt!
Nadelen van payrolling
Wanneer u payrolling overweegt is het altijd verstandig om naast de voordelen ook de nadelen te bekijken. De risico’s die u als werkgever loopt zijn al erg in te dammen door te kiezen voor een betrouwbaar en professioneel payroll bedrijf. Onze samenwerkingspartner screent alle bedrijven uitvoerig in haar netwerk dus bij het vergelijken van offertes zit dat gedeelte goed. Andere nadelen van payrolling kunnen zijn:
- Binding met uw werknemers kan onder druk komen te staan
- Door de payroll constructie kan het lijken dat u geen goed werkgeverschap nastreeft
- Ontslagrecht is nagenoeg gelijk als bij een normaal arbeidscontract
- De wet ketenaansprakelijkheid is belangrijk voor u, kies voor een betrouwbare payroll organisatie, want als de payroller de afdracht niet goed regelt kan u aansprakelijk worden gesteld.
Payroll voor werkgevers in Coevorden
Payroll voor werkgevers houdt in dat u zich kan richten op uw corebusiness. De medewerkers kunnen voor alle vragen met betrekking tot hun salaris, contracten, ziektemeldingen e.d. terecht bij de payrollen. Daar hoeft u zich dus niet meer mee bezig te houden.
Voor wie?
Payrollen is een aantrekkelijke mogelijkheid voor: nieuwe medewerkers, projectmedewerkers, langdurige uitzendkrachten, freelancers (zonder VAR-verklaring), oproepkrachten, vakantiewerkers en weekendhulpen. Het kan bij payroll gaan om zowel individuele als groepsgewijze overname en onderbrenging van personeel.
Contractmogelijkheden
Er zijn doorgaans twee contractmogelijkheden:
- Contract bepaalde tijd met vaste uren of
- Contract bepaalde tijd met werkurenbriefjes
Loonbetalingen
De uitbetaling aan de medewerkers is vaak één keer per vier weken. In dat geval krijgt u dus ook vierwekelijks een factuur. Let er wel op of de payroll organisatie in Coevorden de NBBU-CAO hanteert. De NBBU-CAO heeft als uitgangspunt het zogenoemde loonverhoudingsvoorschrift. Dit betekent dat het loon en de vergoedingen van uw payrollkracht gelijk zijn aan het loon en de vergoedingen die u als werkgever ook betaalt aan de werknemers die mogelijk zelf bij u in dienst zijn. Zo voorkomt u dat de binding met uw werknemer onder druk komt te staan en streeft u tegelijkertijd een goed werkgeverschap na.
In totaal kan een medewerker 3,5 jaar via een flexibel contract werken. Een payroll bedrijf sluit meestal een inleenovereenkomst met u af. Met de payrollkracht hebben zij vaak een contract voor bepaalde tijd. Om te weten wat het beste is voor u en uw medewerkers geven de payroll bedrijven uit Coevorden graag een persoonlijk advies. Via het contactformulier kunt u aangeven in welke branche u werkzaam bent en hoeveel medewerkers u flexibel wilt laten verlonen. Met deze informatie helpt u de bedrijven uit het netwerk een goede offerte samenstellen.
Payroll voor werknemers in Coevorden
Omdat uw werknemers belangrijk voor u zijn is het ook goed om te weten wat het voor de werknemer betekent om via een payroll constructie te werken. De werknemer krijgt bij de payroller een contract, maar werkt bij het bedrijf waar deze is aangenomen. U, als werkgever, heeft een payroll bedrijf ingeschakeld om het ‘juridisch werkgeverschap’ over te nemen. Dit houdt in dat zij de werkgever het salaris uitbetalen en alle afdrachten, belastingen en premies inhouden. Het houdt ook in dat als de medewerker ziek is hij of zij zich bij de payroller moet melden. Het bedrijf waar de werknemer werkt, is de feitelijke werkgever en is daarom verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing.
Uitbetaling voor de werkgever
Uitbetaling van het loon vindt meestal plaats op basis van uw contracturen en in sommige gevallen op basis van urenbriefjes. De uitbetaling is meestal één keer per vier weken. Bent u een werknemer dan wilt u graag zekerheid. Zorg er zeker voor dat de payrolling organisatie de volgende documenten op orde heeft: NBBU-CAO voor uitzendkrachten, model opgaaf loonbelastingen van de Belastingdienst en u goed uitleg geeft over de loonstrook.
Werken via urenbriefjes
Vaak betaalt een payroll bedrijf uit Coevorden de medewerker uit aan de hand van het aantal uren in zijn of haar contract. In bepaalde gevallen krijgt de medewerker urenbriefjes. Deze moet hij of zij dan laten ondertekenen en opsturen naar de payroll organisatie. Op basis van de briefjes betalen zij de medewerker elke vier weken uit. Dat de medewerker het salaris via de payroller krijgt en niet rechtstreeks van het bedrijf waar deze voor werkt, heeft geen enkele invloed op de hoogte van het salaris.
Ontslag bij payroll
Aangezien de payrollwerknemer niet in dienst is bij het bedrijf waarvoor hij werkt, kan hij gemakkelijk ontslagen worden. Echter is het niet zo dat de werknemer dan ook direct uit dienst is bij de payrollonderneming. Payrollkrachten hebben namelijk sinds 2015 dezelfde ontslagbescherming als gewone werknemers. Door de Wet Werk en Zekerheid die in 2015 is ingegaan is het wegvallen van een opdrachtgever niet voldoende reden meer om een payrollmedewerker ook direct bij het payrollbedrijf te ontslaan.
Arbeidsvoorwaarden en pensioen bij payrolling
Naast het feit dat een payrollkracht dezelfde ontslagbescherming heeft, is het sinds 1 januari 2020 zo dat een payrollwerknemer dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechtspositie heeft als een normale werknemer. Dit betekent dat een payrollkracht onder meer hetzelfde aantal vakantiedagen krijgt en kan rekenen op dezelfde verlofregelingen. Doordat op 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans is ingegaan krijgt de payrollwerknemer ook een adequaat pensioen. Payrollkrachten zijn dus verzekerd van een even sterke positie als andere werknemers.
Payrolling als zzp’er
Payroll in de horeca
Een beroepsbranche waarbij er speciale wensen en eisen gelde is de horeca. Het werk is vaak buiten kantoortijden, hangt van het seizoen af en banen worden doorgaans bezet door jonge oproepkrachten die parttime werken. Hierdoor is er ook veel verloop en dus veel administratie. Dit soort omstandigheden zijn perfect voor een payroll bedrijf in Coevorden. Als werkgever heeft u veel minder risico’s omdat het personeel niet op uw loonlijst staat. Goede horeca medewerkers kunt u nog wel zelf screenen zodat de kwaliteit van uw horeca establishment hoog blijft.
Verschil payroll en uitzenden
Sommige mensen vergelijken een payroll bedrijf met een uitzendbureau en dat is niet helemaal terecht. Een uitzendorganisatie huurt u in om personeel te vinden en rekent hier een fors bedrag voor. Als ondernemer weet u zelf vaak het beste wie er geschikt is voor de vacature. Heeft u zelf een groot netwerk of denkt u zelf de kandidaat wel te kunnen vinden? Dan bent u met een payroller goedkoper uit.
Een goed payrollbedrijf herkennen?
Net als dat u gedegen onderzoek doet naar een nieuwe werknemer voordat u deze aanneemt moet u dat ook doen bij uw keuze voor een payrollbedrijf. Check voordat u voor een bedrijf kiest of deze beschikt over de juiste keurmerken. Een bedrijf dat beschikt over een SNA-keurmerk van Stichting Normering Arbeid is recent nog gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid. Door te kiezen voor een bedrijf met de juiste keurmerken bent u ervan verzekerd dat de zaken goed zijn geregeld en dat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Vrijblijvend offertes vergelijken!
Plaatsen in de gemeente Coevorden
Plaatsen: Aalden · Achterste Erm · Benneveld · Coevorden · Dalen · Dalerpeel · Dalerveen · De Kiel · Diphoorn · Eldijk · Erm · Gees · Geesbrug · 't Haantje · Holsloot · Langerak · Meppen · Nieuwe Krim · Nieuwlande (ged.) · Noord-Sleen · Oosterhesselen · Schoonoord · Sleen · Steenwijksmoer · Stieltjeskanaal · Veenhuizen · Wachtum · Wezup · Wezuperbrug · Zweeloo · Zwinderen
Website van de gemeente Coevorden
Omliggende gemeenten: Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Emmen, Hardenberg (OV), Laar (Duitsland) en Emlichheim (Duitsland)